Nowy Rok to dobry momet na postanowienia i zmiany (w sumie jak każdy inny).
Ja, po obciążeniach związanych z pysznościami świąteczno-noworocznymi zdecydowałam,że od teraz nasza kuchnia będzie nieco lżejsza.
Postawiłam więc na rukolę.Swoją drogą nie wiem jak mogłam do tej pory pomijać ten przysmak!
Będąc w domu rodzinnym moja mama zrobiła prezentowaną sałatkę i przepadłam.
Jest przepyszna,prezentuje się fantastycznie i jest bardzo łatwa w przygotowaniu.
składniki:
2 opakowania rukoli (ok.140g)
ser błękitny pleśniowy 1 opakowanie (ok 180g)
70g orzechów włoskich
70g słonecznika łuskanego
dwie kiście winogron (ja użyłam obu rodzajów)
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oliwy
sól i pieprz
wykonanie:
Sałatę myjemy i suszymy. Na suchej patelni prażymy słonecznik z orzechami włoskimi.
Sałatę dajemy do miski. Dodajemy do niej umyte i pokrojone winogrona i pomidorki. Ser kroimy w kostkę. Dodajemy 1 łyżkę octu winnego i 3 łyżki oliwy.
Całość mieszamy.
Jeśli lubimy bardziej wyrazisty smak możemy doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Gotowe!!!!
Życzę Wam smacznego!!!!
My dziś będziemy się nią zajadać,bo posmakowała M.
Jeśli macie jakieś przepisy godne polecenia z rukolą w roli głównej to poproszę:)
Chciałabym Wam wszystkim podziękować za przemiłe komentarze pod ostatnim postem.
Dzięki Wam jest mi o wiele łatwiej!
Ps. Po przerwie świątecznej narobiły mi się małe zaległości na Waszych blogach,ale wchodzę i czytam. Nawet jeśli nie zostawiam komentarzy.
Związane jest to z moim komputerem,który zaczął odmawiać mi posługi i wygasza się w najmniej odpowiednim momencie.
Korzystam wtedy z komputera M,ale na nim mam problem z odpowiadaniem i dodawaniem komentarzy!
Nie wiedzieć czemu?!!!???
Miejmy nadzieję,że uda mi się rozwiązać ten problem,choć wiecie,że ja raczej atechniczna jestem.
Buziaki i cudownego weekendu!!
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz